Την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου του υποβάλλει στον ΠτΔ ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου του για την περίοδο Ιουνίου 2016 – Μαΐου 2017 θα υποβάλει σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για συζήτηση θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Γραφείου και σχετίζονται με τον καθορισμό πολιτικών για την προώθηση του εθελοντισμού και της ενεργούς πολιτότητας στην Κύπρο.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, ο Επίτροπος θα υποβάλει την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου του για την περίοδο Ιουνίου 2016 – Μαΐου 2017, στην οποία παρουσιάζεται η δράση του Γραφείου Επιτρόπου κατά το τέταρτο κατά σειρά έτος λειτουργίας του, η οποία είχε ως βασικό γνώμονα την εκπλήρωση των στόχων και των όρων εντολής που τέθηκαν κατά την σύσταση του.

Κατά την περίοδο Ιουνίου 2016 – Μαΐου 2017, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων δραστηριοποιήθηκε έντονα σε όλους τους τομείς της αρμοδιότητάς του στα πλαίσια της χαραχθείσας πολιτικής του Κράτους, με θετικά αποτελέσματα στα εθελοντικά και ανθρωπιστικά δρώμενα του τόπου, σε θέματα προπαρασκευαστικής νομοθετικής εργασίας, διαφώτισης και ενημέρωσης για τις δράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κύπρο, προώθησης της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη, και καθορισμού πλαισίου για την ένταξη της κοινωνίας των πολιτών στην κυπριακή κουλτούρα.

Στο έργο του Γραφείου συνέβαλαν Υπουργεία και Κυβερνητικά Τμήματα/Υπηρεσίες, Υπηρεσίες και Οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα, η Εκκλησία, ιδιωτικές επιχειρήσεις, εθελοντικές ομάδες και Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί.

Το Γραφείο με σύνθημα του το «βάλε και εσύ ένα χεράκι, γίνε εθελοντής, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» καλεί όλους μικρούς και μεγάλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για εκπλήρωση του στόχου για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη, στο σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, στην προώθηση της ισότητας και της απομάκρυνσης φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων λόγω φύλου, ηλικίας, φυλής, εθνικότητας, θρησκείας, πολιτισμού ή αναπηρίας.

«Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές για μας, τους συνανθρώπους και την κοινωνίας μας. Με την ευκαιρία της υποβολής της ‘Έκθεσης, ο Επίτροπος θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την μέχρι σήμερα στήριξη του», καταλήγει, στην ανακοίνωση του, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Πηγή:ΚΥΠΕ