Βέτο από τους πολίτες της Σωτήρας για την διεξαγωγή της παράστασης “COCK”

«Θύελλα» αντιδράσεων από τους πολίτες του Δήμου Σωτήρας να μη διεξαχθεί η αυριανή παράσταση «COCK».

Οι πολίτες του εν λόγω Δήμου αφού ζήτησαν την βοήθεια της Εκκλησίας, ζητούν να ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση λόγω της πλοκής του έργου που προβάλλει την σχέση δύο ομοφυλόφιλων αλλά κυρίως στην προωθωτική φωτογραφίας της παράστασης που παριστάνει το φιλί δύο ομοφυλόφιλων ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Σωτήρας θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει αν θα πραγματοποιηθεί η συγκεριμένη παράσταση.

Από την πλευρά της η Εκκλησία, σύμφωνα με τον ιερέα του Δήμου αναφέρει ότι « η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές, δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, όμως αυτή η παράσταση είναι άκρως προκλητική. Εξίσου προκλητική είναι και η φωτογραφία με το ομοφυλοφιλικό φιλί», όπως δήλωσε στο Sigmalive.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι η πράσταση COCK «προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας και τόνισε: «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι».

Τέλος υπογραμμίζεται, ότι η εν λόγω παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη «ανέβει» σε Λευκωσία και Λεμεσό μ’ επιτυχία και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.