Βροχέρο σκηνικό το επόμενο διήμερο

Ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει παροδικά την περιοχή, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και αργότερα ισχυροί και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, αλλά σύντομα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια το απόγευμα, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια παράλια ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ