Επιτελείο Αναστασιάδη: “Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτα”

Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την ΑΟΖ και τους Τ/κ, έκανε λόγο σε δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου του εκλογικού επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υποψήφιου για την Προεδρία στις επερχόμενες εκλογές, Νίκου Αναστασιάδη, κα. Αννίτα Δημητρίου.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση:

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε και σήμερα με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία νόμιμα και επιτυχώς εξασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες και μέσα από συνεργασίες και συμμαχίες αναβαθμίζει μέρα με την μέρα περισσότερο το ρόλο που επιτελεί και μπορεί να επιτελέσει στην διαμόρφωση των γεωπολιτικών δεδομένων της ευρύτερης περιοχής με κέντρο αναφοράς την ενέργεια και ειδικά όσον αφορά την σχέση των χωρών της περιοχής με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και η μεγαλύτερη απόδειξη για τις θέσεις και την στρατηγική μας.

Είναι πραγματικά λυπηρό που κάποια επιτελεία παρόλες τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται καθημερινά απλώς αρέσκονται να διαστρεβλώνουν γεγονότα και να επιδιώκουν κρίση και ένταση”.