Λάρνακα: Ανεστάλη η δίωξη για εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων

Αναστάληκε, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η ποινική δίωξη εναντίον του Λάζαρου Φιλίππου, 39 χρόνων από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείτο για υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων και άλλων υποστατικών, αδικήματα που διαπράχθηκαν από το 2012 μέχρι το 2014 σε Λάρνακα, Αραδίππου και Λιοπέτρι.

Σε προηγούμενη δικάσιμο ο Φιλίππου αρνήθηκε τις εννέα κατηγορίες που του απήγγειλε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής και αφορούσαν κακόβουλες πυρκαγιές σε πρακτορεία στοιχημάτων, μπιραρία και αυτοκίνητο, συνωμοσία για απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, τοποθέτηση εκρηκτικών υλών και συνωμοσία για πρόκληση κακόβουλης ζημιάς.

Σήμερα ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Ελλάδης Σουσανίδης, που είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών, εξέφρασε την επιθυμία να μην καταθέσει εναντίον του 39χρονου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες όπως ανασταλεί η ποινική δίωξη εναντίον του Λάζαρου Φιλίππου.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι αναστέλλεται η ποινική δίωξη εναντίον του 39χρονου και διέταξε όπως του επιστραφούν τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και το χρηματικό ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ που κατέβαλε ως εγγύηση και αφαιρεθεί το όνομά του από τον κατάλογο ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ