Συνάντηση Α.Νεοφύτου με Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών

Τα θέματα που απασχολούν την Μαρωνίτικη Κοινότητα της Κύπρου συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Εκπρόσωπος της Μαρωνίτικης Κοινότητας στη Βουλή Γιαννάκη Μούσα σε μια συνάντηση στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης όπως επίσης και Κοινοτάρχες μαρωνίτικων χωριών.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος της Μαρωνίτικης Κοινότητας στη Βουλή έκανε λόγο για μια πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την οποία η μαρωνίτικη αντιπροσωπεία, έθεσε, όπως είπε, τους σχεδιασμούς της Μαρωνίτικης Κοινότητας σε ό,τι αφορά το στόχο της για επιβίωση, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα μαρωνίτικα χωριά αλλά και για έργα υποδομής για τις νέες γενιές της κοινότητας.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι βρήκαμε έναν άνθρωπο με πολλή ειλικρίνεια και ετοιμότητα να μελετήσει τα δίκαια και τα δικαιολογημένα αιτήματα της κοινότητας» είπε και ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέροντας ότι συμφώνησαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι ο διάλογος και η συνεργασία θα συνεχιστούν πάνω σε μια πιο δομημένη βάση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τη Μαρωνίτικη Κοινότητα «που σε δύσκολα χρόνια έκαναν μια πολύ συνειδητή επιλογή και επέλεξαν να ανήκουν και ανήκουν στην ε/κ κοινότητα».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης προέρχεται από τη Μαρωνίτικη Κοινότητα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ξέρουν οι Μαρωνίτες ότι έχουν δύο εκπροσώπους στη Βουλή και επίσης ότι οι φωνές για στήριξη της Μαρωνίτικης Κοινότητας είναι πολλές.

«Έχουμε πολλά να κερδίσουμε ως τόπος και ως Ελληνοκυπριακή Κοινότητα ενισχύοντας τους δεσμούς και στηρίζοντας την κοινότητα των Μαρωνιτών» πρόσθεσε λέγοντας πως απ’ εκεί και πέρα «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και πως «θα δείξουν οι πράξεις και τα έργα».

Πηγή: ΚΥΠΕ