Αντίστροφη μέτρηση για την Φουρέιρα – Tην Παρασκευή η προβολή του τραγουδιού

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες για την Ελένη Φουρέιρα και την ομάδα της, οι οποίοι αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Αθήνα μετρώντας αντίστροφα το χρόνο για την παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision.

Την προσεχή Παρασκευή μέσα από την συχνότητα του ΡΙΚ και στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα προβληθεί το βίντεο κλίπ του τραγουδιού που με αυτό επίσημα πλέον η χώρα μας θα διεκδικήσει μια θέση στον φετινό διαγωνισμό που θα γίνει στη Λισαβόνα.

Tο τραγούδι έχει τίτλο «Fuego» και η  μουσική- στίχοι και παραγωγή ανήκουν στον διακεκριμένο συνθέτη Άλεξ Παπακωνσταντίνου (ALEX P.). Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στη διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφο Sacha Jean-Baptiste.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1956 και αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους τηλεοπτικούς θεσμούς. Εκτός αυτού, αποτελεί το δημοφιλέστερο διαγωνισμό του είδους του που διοργανώνεται ανά τον κόσμο: ο αριθμός των τηλεθεατών που τον παρακολουθούν ετησίως εκτιμάται μεταξύ 100 και 600 εκατομμυρίων.