Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 2017 για Deutsche Telekom

Εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν το 2017 τα καθαρά κέρδη του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Deutsche Telekom, καθώς το ποσό φόρων που εξοικονομήθηκε από την φορολογική μεταρρύθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησε να αντισταθμιστούν οι επενδύσεις ρεκόρ σε υποδομές οπτικών ινών.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 29,4% στα 3,46 δισ. ευρώ το 2017.

Η εφάπαξ εξοικονόμηση φόρου ύψους 1,7 δισ. ευρώ που προέκυψε από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβριο, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των καθαρών κερδών.

Συγκριτικά, τα κέρδη του γερμανικού ομίλου για το 2016 είχαν συρρικνωθεί από τη μείωση της τιμής της μετοχής της British Telecom και την υποχώρηση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 3,8%, στα 22,23 δισ. ευρώ, λόγω της αύξησης κατά 2,5% των συνολικών εσόδων τα οποία ανήλθαν στα 74,95 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Deutsche Telekom.

Το 2017, ο γερμανικός κολοσσός πρόσθεσε 5,7 εκατομμύρια νέους πελάτες, σε σύγκριση με 8,2 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Οι επενδύσεις έφθασαν στα 12,1 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ