TV FREAK: American Crime Story – The Assassination of Gianni Versace S02E04

To Recap του τέταρτου επεισοδίου της νέας σεζόν του American Crime Story – The Assassination of Gianni Versace που προβάλλεται από το FOX στην MTN TV κάθε Πέμπτη στις 21:40. 

Ένα ακόμη επεισόδιο όπου ο κεντρικός ήρωας της σειράς, το πιο γνωστό θύμα του Andrew Cunanan και αυτός που έδωσε το όνομά του στη σειρά, ο Gianni Versace δεν έκανε καμία εμφάνιση. Ούτε αυτός, ούτε η αδερφή του Penelope Cruz (Donna Versace) ούτε καν ο Ρίκι Μάρτιν. Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι ο ψυχοπαθής δολοφόνος Andrew είναι το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας και αυτός στον οποίο επικεντρώνεται η σειρά.

Ο Andrew σκοτώνει άλλους δύο, με τον έναν ειδικά έχει και σχέση και είναι η πιο θλιβερή ιστορία που έχουμε δει μέχρι τώρα στο The Assassination of Gianni Versace. Ο David έχει κρυφή σχέση με τον Jeff και όταν ο Andrew του ζητάει να παντρευτούν, ο David τον απορρίπτει λέγοντας του ότι είναι παράνομο κάτι που ίσχυε στην Αμερική του 1997 αλλά σήμερα φαντάζει φοβερό και όταν ο Andrew αντιλαμβάνεται ότι ο David δεν του είναι πιστός, δολοφονεί με αγριότητα τον Jeff.

* H νέα σεζόν του American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:40, στο κανάλι Fox στην πλατφόρμα της MTN TV​

Παρά το φόνο, όμως, ο Andrew φαίνεται ότι ζει στον δικό του φανταστικό κόσμο, σε ένα κόσμο που μπορεί να είναι στοργικός με τον David – παρόλο που μόλις σκότωσε τον Jeff μπροστά στα μάτια του – να τον ξεπλένει από το αίμα του φίλου του στην μπανιέρα και να πλέκει ολοένα και πιο φανταστικές ιστορίες τόσο για το δικό του παρελθόν όσο και για το μέλλον του.

Το κοινό στοιχείο που συνδέει τη δολοφονία του Lee Miglin που είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο με την δολοφονία του Jeff σε αυτό το επεισόδιο είναι το πόσο καλά γνωρίζει ο Andrew ότι οι αστυνομικοί είναι προκατειλημμένοι με τους ομοφυλόφιλους και κάπως έτσι καταφέρνει να πείσει τον David να τον ακολουθήσει για να αποδράσουν από τον τόπο του εγκλήματος. Η ατάκα του Andrew ότι “αν φωνάξουν την αστυνομία δεν θα δουν δύο θύματα αλλά θα δουν δύο δράστες” ακούγεται τόσο αληθινή που πείθει και τον David αλλά και όλους εμάς, ότι όντως έτσι θα αντιδράσουν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, σε ένα replay του φόνου του Lee Miglin (ή… preplay, γιατί έχουμε χαθεί κι εμείς με τις εναλλαγές στη χρονική σειρά της δεύτερης σεζόν του American Crime Story), ο Andrew φροντίζει να σκορπίσει γύρω από το θύμα γκέι πορνοπεριοδικά για να κάνει τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ήταν ένα έγκλημα πάθους και όχι μία δολοφονία εν ψυχρώ. – Εδώ αξίζει μία σημείωση: Η Ελλάδα παίζει τον ρόλο της, αφού κάναμε pause χάρις στις λειτουργίες που μας προσφέρει η MTN TV και είδαμε ότι το ένα από τα περιοδικά ήταν ένα DVD με ονομασία Twink Bottoms of Mykonos. Από το 1997, η Μύκονος είχε την τιμητική της. Τέλος σημείωσης. –

Οι αστυνομικοί πιστεύουν αμέσως ότι ο David είναι ο δολοφόνος του Jeff και μάλιστα μιλάνε και στους γονείς του David “αποκαλύπτοντας” τους ότι ο γιος τους είναι γκέι. Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή, όμως, του επεισοδίου είναι ένα flashback όταν ο David ενημερώνει τον πατέρα του, ο οποίος φαίνεται εξ όψεως να είναι παλαίας κοπής αρσενικό, ότι είναι γκέι. Η αντίδραση του πατέρα του είναι μετρημένη, ήρεμη και παρόλο που του λέει ότι δεν του αρέσουν οι γκέι άνθρωποι, αγαπάει τον γιο του και θα τον αγαπάει για πάντα. Η αντίδραση αυτή είναι “μία κρύο μία ζέστη” αλλά στο τέλος του επεισόδιου έχει “χτιστεί” η συναισθηματική φόρτιση της σχέσης του David με τον πατέρα του, που είναι κατανοητό γιατί ήταν σημαντικό και γιατί εκτυλίσσεται τόσο αργά.

* H νέα σεζόν του American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:40, στο κανάλι Fox στην πλατφόρμα της MTN TV​

Το επεισόδιο συνεχίζεται με τον Andrew να οδηγάει μαζί με τον David σε ένα ρόλο ομήρου/συνένοχου και μας κόλλησε άλλο ένα τραγούδι “καθαρή” 90ιλα, το Pump up the jam που όλοι έχουμε χορέψει σε κλαμπ. Μπορεί η σειρά να έχει μέχρι τώρα λιγότερο Versace, λιγότερα φανταχτερά φορέματα, λιγότερο Ρίκι Μάρτιν και Πενέλοπε Κρουζ, αλλά τουλάχιστον μας αποζημιώνει με τα τραγούδια που μας θυμίζει.

Κάτι που δεν εξηγείται επαρκώς μέχρι τώρα είναι το κίνητρο του Andrew. Ίσως να είναι εσκεμμένο, αφού οι φόνοι μοιάζουν τουλάχιστον να συνδέονται μόνο από εκρήξεις οργής του δολοφόνου και την άμεση επαναφορά του σε καλή διάθεση, αλλά παρόλα αυτά θα ήταν ακόμη καλύτερο – και τρομακτικότερο – να γνωρίζαμε τι συμβαίνει στο μυαλό του δολοφόνου. Από την στιγμή που η σειρά έκανε κεντρικό της πρόσωπο τον Andrew Cunanan αντί για τον Gianni Versace, θα ήταν καλό να μαθαίναμε ακόμη περισσότερα γι’ αυτόν.

Και αφού ο David είχε πολλές ευκαιρίες να αποδράσει από τον Andrew αλλά δεν το έκανε – δεν γνωρίζουμε γιατί, αλλά όλη την ώρα από μέσα μας φωνάζαμε “φύγε ρε, τι κάθεσαι” – φτάνουμε στην τελευταία σκηνή, η οποία ήταν σχεδόν ποιητική. Ο Andrew καταλαβαίνει ότι ο David δεν έχει σκοπό να μείνουν μαζί για πάντα και σε ένα χωράφι έξω από ένα τροχόσπιτο τον πυροβολεί στην πλάτη. Το επεισόδιο για τελευταία φορά πάει να μας ξεγελάσει, δείχνοντας τον David να διαφεύγει, να μπαίνει στο σπίτι και να βλέπει στο τραπέζι τον πατέρα του, ο οποίος του λέει ότι είναι περήφανος για εκείνον. Τότε καταλαβαίνουμε κι εμείς ότι ο Andrew έχει μόλις διαπράξει έναν ακόμη φόνο και έχει μπει για τα καλά στον δρόμο που θα τον οδηγήσει στην πιο διάσημη δολοφονία του, τον φόνο του Gianni Versace.

* H νέα σεζόν του American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 21:40, στο κανάλι Fox στην πλατφόρμα της MTN TV​