Υπουργικό: Εξομοίωση αδειών αορίστου και σύσταση ομάδας για παιδιά με απώλεια ακοής

Την εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και αδειών ασθενείας για τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου, με αυτές που ισχύουν για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, βάσει των περί Δημοσίας Υπηρεσίας χορήγησης αδειών Νόμων και Κανονισμών αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το ίδιο θα ισχύει και για τους ειδικούς αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη σύσταση και λειτουργία εντός τριών μηνών Πολυθεματικής Ομάδας Αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών με απώλεια ακοής από τη μέρα της γέννησης τους μέχρι και τριών ετών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες, στη βάση της αρχής της καθολικότητας και της δωρεάν κάλυψης για τα ανιχνευτικά προγράμματα σε παιδιά.

«Το Υπουργείο Υγείας θα προωθήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την οικονομική κάλυψη των επηρεαζόμενων παιδιών για την περαιτέρω κλινική αξιολόγηση, διάγνωση και επιβεβαίωση της διάγνωσης και που θα ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη λειτουργίας της πολυθεματικής ομάδας» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό εξέλιξη, ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπίζεται γρήγορα και έγκαιρα και να μην ανακαλύπτεται στην πορεία κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών και να δημιουργούνται μαθησιακά προβλήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ