Επανεξέταση πέραν των 2,000 «υπηκοοτήτων» ανακοίνωσε η «υπουργός» εργασίας

Την επανεξέταση δύο χιλιάδων «υπηκοοτήτων» που δόθηκαν με ειδικά κριτήρια από την προηγούμενη «κυβέρνηση» ανακοίνωσε η «υπουργός» εργασίας Αϊσεγκιούλ Μπαϊρπάς, επανεξέταση η οποία θα γίνει από επιτροπή ειδικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαβαντίς», η οποία προβάλλει πρωτοσέλιδα το θέμα με τίτλο «Δύο χιλιάδες υπηκοότητες υπό έρευνα», η «υπουργός» σε δηλώσεις της στην εφημερίδα αναφέρθηκε στην απόφαση για επανεξέταση των δύο χιλιάδων υπηκοοτήτων ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια όσοι έχουν πάρει την «υπηκοότητα» με ειδικά κριτήρια.

Ανέφερε ακόμα ότι έχουν δοθεί «υπηκοότητες» σε άτομα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που καθορίζονται από τη “νομοθεσία» παρόλο που εργάζονται στο ψευδοκράτος εδώ και 20 ή ίσως και περισσότερα χρόνια, πληρώνουν τις «κοινωνικές ασφαλίσεις» και έχουν παιδιά τα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα κατεχόμενα.

«Έχουν δοθεί υπηκοότητες οι οποίες είναι παράνομες. Στόχος μας είναι η αύξηση της εμπιστοσύνης στο κράτος» είπε η «υπουργός», προσθέτοντας ότι, μετά το πέρας της έρευνας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της επιτροπής.

«Αν χρειαστεί θα υπάρξει και θέμα ακύρωσης των υπηκοοτήτων», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στην αύξηση της εγκληματικότητας στα κατεχόμενα και είπε ότι είναι μια από τις κύριες ανησυχίες των πολιτών και οφείλει το «κράτος» να βρει λύσεις και να πάρει αυστηρά μέτρα.

Σχετικά με το θέμα του υπερπληθυσμού στις «κεντρικές φυλακές”, είπε ότι, ήδη έχει επισκεφτεί το χώρο δύο φορές για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και ότι η «επιτροπή αλληλεγγύης» θα επαναρχίσει τις εργασίες της και τους ελέγχους.

Σημείωσε ακόμα ότι, είναι σημαντική η ανέγερση καινούριας φυλακής, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το Μάιο του 2019, για να καλύψει τις ανάγκες στην οποία θα υπάρχουν χωριστές πτέρυγες για παιδιά, γυναίκες και άντρες ενώ για τα παιδιά και τους νεαρούς παραβάτες θα λειτουργήσει αναμορφωτήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ