Το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο, μια ευχή» εξήρε ο Πρόεδρος της Βουλής 

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε το Σάββατο ότι «η ανάπτυξη του οργανωμένου εθελοντισμού, ο οποίος δρα πιο πολυδιάστατα, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της απλής συνεισφοράς, στηρίζει στοχευμένα την κοινωνία, αμβλύνοντας και εξυγιαίνοντας πληθώρα προβλημάτων».

Σε χαιρετισμό του στη «Διαδρομή Αγάπης» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι η εκδήλωση, «πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης του Συνδέσμου, προάγοντας και ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις βαθύτερες αξίες και αρχές του εθελοντισμού, τον αλτρουισμό, την ανιδιοτελή προσφορά, τη φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη».

Πρόσθεσε ότι «ειδικότερα, στις μέρες μας, όπου μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα».

Για το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», για δύο και πλέον δεκαετίες, ο Δημήτρης Συλλούρης, είπε πως «είναι πολυσχιδές και αξιόλογο, αφού με την καθημερινή δράση και προσφορά του, στέκεται σημαντικός αρωγός στην ευπαθή ομάδα των παιδιών, που παλεύουν με τον καρκίνο, τη λευχαιμία, καθώς και άλλες αιματολογικές παθήσεις».

Ανέφερε ότι «βασική αποστολή του Συνδέσμου είναι να στηρίζει τα καρκινοπαθή παιδιά σε κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς τους, να συμπορεύεται μαζί τους και να τους δίνει κίνητρα για να συνεχίσουν να ζουν και να παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο».

Για την εκδήλωση με τίτλο, «Διαδρομή Αγάπης 2018», στην οποία συμμετέχουν μοτοσικλετιστές σε μια πενθήμερη παγκύπρια πορεία, ο Πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι «στοχεύει κυρίως στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι νέοι, που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου».

Πρόσθετος στόχος, συνέχισε, «είναι η συλλογή χρημάτων, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειες των παιδιών αυτών και να εκπληρωθούν προσωπικές ευχές τους, όπως επίσης και η ψυχολογική υποστήριξη, τόσο των πασχόντων, όσο και των οικείων τους».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, «ταυτόχρονα κινητοποιείται και το ευρύτερο σύνολο των πολιτών, για τη δημιουργία μιας ελπιδοφόρας και πιο ανθρώπινης κοινωνίας, όπου καμιά ομάδα ανθρώπων δεν θα περιθωριοποιείται».

«Τα καρκινοπαθή άτομα βιώνουν μια πραγματικά δύσκολη περίοδο, και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αισθάνονται εκτός των κοινωνικών δομών του κράτους» σημείωσε ο κ. Συλλούρης.

Πρόσθεσε ότι «σε συνδυασμό και με την παράλληλη αρωγή του ίδιου του κράτους, τέτοιες δράσεις δύνανται να αναβαθμίσουν ποικιλοτρόπως την κοινωνία μας, θέτοντας πάνω από όλα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ισότητα και το συλλογικό συμφέρον».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το κυπριακό κοινοβούλιο, «υποστηρίζει και ενθαρρύνει αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του κοινού καλού, τιμώντας το ανθρώπινο είδος και τις αξίες που αυτό υπηρετεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ