Κομισιόν: Μια ψηφιακή δυνατότητα ‘εικονικών ανταλλαγών’ προστίθεται στο πρόγραμμα Erasmus+

Μια νέα διαδικτυακή δυνατότητα για τις δράσεις κινητικότητας προστίθεται από σήμερα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγών της ΕΕ, Erasmus +. Η νέα δυνατότητα ονομάζεται “Virtual Exchange – εικονικές ανταλλαγές”, ανακοίνωσε η Κομισιόν και συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Επίτροπος για την εκπαίδευση Τίμπορ Ναβράσκις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιτρόπου Ναβράσκις, πρόκειται για ένα έργο για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 25.000 νέων, μέσω ψηφιακών εργαλείων μάθησης κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Το πρόγραμμα καλύπτει τις 33 χώρες του προγράμματος Erasmus + και την περιοχή της νότιας Μεσογείου που καλύπτει την Αλγερία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Τυνησία.

Σκοπός του νέου προγράμματος είναι να συνδέσει νέους ανθρώπους, εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, φοιτητές και ακαδημαϊκούς από τις ευρωπαϊκές χώρες και τις νότιες γειτονιές της ΕΕ, μέσω συζητήσεων, ανοιχτών μαθημάτων σε απευθείας σύνδεση και προγραμμάτων κατάρτισης. Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο προγραμμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή οργανωμένων προγραμμάτων για τη νεολαία.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, Tίμπορ Ναβράσκις, δήλωσε σχετικά πως το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, το Erasmus + δεν είναι πάντοτε προσβάσιμο σε όλους και πως δια μέσου Erasmus + Virtual Exchange “θα διευκολύνουμε περισσότερες επαφές μεταξύ των ανθρώπων, θα φτάσουμε στη νεολαία από διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο και την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης”.

Πηγή:κυπε