Ν. Χριστοδουλίδης: Παραγωγική και εποικοδομητική η συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ

Την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνέχιση των συνομιλιών, εξέφρασε στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο περιθώριο της Υπουργικής συνάντησης για την UNRWA, στη Ρώμη. Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης ήγειρε το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για μια παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Είπε ακόμη ότι εξέφρασε «την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για συνέχιση των συνομιλιών, όπως κατ’ επανάληψη – και δημόσια και γραπτώς – έχει εκφρασθεί προς τον Γενικό Γραμματέα».

Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στη γενικότερη συμπεριφορά και στις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς, «που δυστυχώς δεν συμβάλουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις».

Σε ό,τι αφορά τις επαφές του κ. Χριστοδουλίδη με την ΕΝΙ, αλλά και για τις υπόλοιπες συναντήσεις που είχε την Πέμπτη στη Ρώμη ο Υπουργός, αναμένεται ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

 


Πηγή: ΚΥΠΕ