Νύχτα «φωτιάς» για την Πυροσβεστική

Σε επεισόδια εκδήλωσης πυρκαγιάς σε οικία και βαφείο οχημάτων, σε Λάρνακα και Πάφο, αντίστοιχα, ανταποκρίθηκε χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 10.49 χθες η Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο στον 1ο όροφο οικίας στην οδό Άσσιας στο συνοικισμό Τσιακιλερού στη Λάρνακα.

Για την κατάσβεσή της, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας «Υπ/μου Α. Παπαδόπουλου» με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.06.

Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ο εξοπλισμός του δωματίου ενώ ζημιές από τον καπνό έπαθε και η βαφή του 1ου ορόφου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού με νερό από τα βυτία των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.

Εξάλλου, η ώρα 13.24 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για πυρκαγιά σε βαφείο οχημάτων στην οδό Ευαγόρα Παλλικαρίδη στην βιομηχανική Κονιών στην Πάφο.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.58.

Από την πυρκαγιά έπαθε ελαφριές ζημιές ένα όχημα το οποίο βρισκόταν εντός του φούρνου βαφής καθώς και μέρος του εξοπλισμού του φούρνου βαφής.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού με νερό από τα βυτία των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από λάθος χειρισμό του μηχανήματος βαφής (φούρνου) με αποτέλεσμα την ανάφλεξη αναθυμιάσεων υγρών εύφλεκτων υλών που χρησιμοποιούνται για τη βαφή.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 20 αφορούσαν πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ