Ο ΥΠΓΕ στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων

O Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής δήλωσε ότι το υδατικό αποτελεί θέμα πρώτιστης σημασίας για τον τόπο, προσθέτοντας ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα έχει τη πλήρη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την εφαρμογή καινοτομιών και την υιοθέτηση διαδικασιών που θα καταστήσουν το έργο του Τμήματος πιο αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων ο κ. Καδής, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν τις προσπάθειες του τμήματος στα θέματα που χρίζουν άμεσου χειρισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη προβολής του έργου που επιτελείται.

Ο κ. Καδής στο πλαίσιο γνωριμίας του με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου του επισκέφθηκε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, λειτουργοί του Τμήματος ενημέρωσαν τον Υπουργό σχετικά με τις αρμοδιότητες, τους στόχους, τις δραστηριότητες, τη δομή και την οργάνωση του Τμήματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις κυριότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων με δεδομένη τη κλιματικής αλλαγή, τη λειψυδρία και τις αυξημένες ανάγκες σε νερό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα Κυβερνητικά Αρδευτικά Έργα, τις Αφαλατώσεις, την παρακολούθηση των υδατικών σωμάτων, την εφαρμογή της οδηγίας για τις πλημμύρες, τα αποχετευτικά συστήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ