Συνεχίζεται η παγκύπρια εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»

Συνεχίζεται η παγκύπρια εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα», η οποία υλοποιείται από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και έχει στόχο «να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα για να νιώσουν τη χαρά της Ανάστασης».

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού αναφέρει πως «η εκστρατεία υλοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά», υπενθυμίζοντας ότι πέρσι «υιοθετήθηκαν» πέραν των 1000 οικογενειών από άτομα, οργανισμούς και εταιρείες.

Το ΠΣΣΕ καλεί τον κόσμο να βοηθήσει, ώστε και αυτό το Πάσχα να στηριχθούν οι οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία;

Όπως αναφέρει το ΠΣΣΕ ο καθένας μπορεί να προσφέρει στην εκστρατεία είτε ως άτομο είτε ως ομάδα, ως νέοι κάθε ηλικίας, ως οικογένειες, ως Δήμοι και κοινότητες, ως Εταιρείες, ως Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ως Οργανισμοί/φορείς και ως Οργανωμένα σύνολα/ΜΚΟ.

Τα άτομα ή ομάδες που θα συμμετάσχουν μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι μιας οικογένειας, πασχαλινά εδέσματα, λαμπάδα, πασχαλινό αυγό για τα παιδιά και οτιδήποτε σχετικό.

Τονίζει, επίσης, ότι σε αυτή την εκστρατεία δεν θα συλλέγονται ρούχα ή παιγνίδια

Πώς μπορείς να «υιοθετήσεις» μια οικογένεια;

Επικοινώνησε με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας σου.

Τελευταία ημερομηνία παράδοσης ειδών στα Σώματα Εθελοντών: 30/3/18
[Παρακαλούμε θερμά, να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των ειδών στα Σώματα Εθελοντών, ώστε να παραδοθούν έγκαιρα τα «πακέτα» στις οικογένειες πριν το Πάσχα]

Ώρες συλλογής στα Σώματα Εθελοντών: παρακαλείται το κοινό όπως επικοινωνεί με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία του για τις ώρες συλλογής και περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις.

Στοιχεία επικοινωνίας Σωμάτων Εθελοντών:

  • Λευκωσία: Ανδρέα Αβρααμίδη 9, διαμ. 301, Στρόβολος, τηλ. 22512602
  • Λεμεσός: 1ης Απριλίου 14, Αγία Φύλα, τηλ. 25737761
  • Λάρνακα: Στυλιανού Λένα 47, Αντωνίου Κωρτ, Διαμ. 1, τηλ. 24650525
  • Πάφος: Αριστοτέλη Σάββα 46, Αναβαργός, τηλ. 26953725
  • Ελ. Αμμόχωστος: Πέτρου Πεσκέσιη 2, Φρέναρος, τηλ. 99124521
  • Κερύνεια: Τηλ. 97743185

Στο μεταξύ, το ΠΣΣΕ αναφέρει ότι άτομα και οικογένειες τα οποία χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουν και τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ