Την συμμετοχή φιλοζωϊκού κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2019, προανήγγειλε ο Κυριάκου

Την ίδρυση κόμματος όπως τους «Φιλόζωους Οικολόγους» στην Ελλάδα και τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Κυριάκου, πρόεδρος του κόμματος για τα Ζώα και σύμβουλος του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε θέματα προστασίας των ζώων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος για τα Ζώα, ο κ. Κυριάκου παραχώρησε χθες Σάββατο κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα με τους «Φιλόζωους Οικολόγους».

Συντονίζονται, ανέφερε, ώστε στις ευρωεκλογές του 2019 να διεκδικήσουν την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτικών φιλοζωικά κόμματα από πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως στην Ισπανία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, την Κύπρο και αλλού. Τα κόμματα αυτά θέτουν σε προτεραιότητα την προστασία των ζώων και την καταπολέμηση της κτηνοτροφίας, αναδεικνύοντας τη σοβαρή ευθύνη της στην κλιματική αλλαγή, προστίθεται σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα θα ιδρυθεί το 14ο φιλοζωικό κόμμα της ΕΕ.

Η εκπρόσωπος της ομάδας των «Φιλόζωων Οικολόγων» Μαρία Σκούρτα ανακοίνωσε πως το ιδρυτικό συνέδριο του ελληνικού φιλοζωικού κόμματος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.