Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η UNILEVER TSERIOTIS ξεκινούν νέο «Αποθεματικό Καρδιάς» για τον Οργανισμό «Hope for Children»

 

• Παράλληλα παραδόθηκε στον οργανισμό η επιταγή με τα χρήματα από την προηγούμενη αντίστοιχη ενέργεια

Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η εταιρεία UNILEVER TSERIOTIS, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού «Hope For Children» CRC Policy Center, θα υλοποιήσουν για άλλη μια φορά το «Αποθεματικό Καρδιάς». Στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη 15/03 ανακοίνωσαν την έναρξη της δράσης και την πραγματοποίησή της σε τρία στάδια. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν στον οργανισμό.

Η πρώτη φάση της ενέργειας θα διαρκέσει από τις 15/03 έως τις 28/03 και αφορά την αγορά προϊόντων Unilever από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα δύο περίοδοι μέσα στο 2018. Πιο συγκεκριμένα, από το συνολικό ποσό των πωλήσεων των επιλεγμένων προϊόντων Unilever, το 1,5% θα δοθεί προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του οργανισμού. Τα εν λόγω προϊόντα θα φέρουν την αντίστοιχη σήμανση, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να τα βρουν και στα φυλλάδια των Υπεραγορών. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα αξιοποιηθούν για την έμπρακτη στήριξη των παιδιών υπό την προστασία του οργανισμού «Hope for Children».

Η κ. Σωτηρία Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της εταιρείας UNILEVER TSERIOTIS CYPRUS (UTC), τόνισε τη σημασία τέτοιου είδους ενεργειών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ζωής παιδιών που το έχουν ανάγκη. «Η Unilever στην Κύπρο αλλά και παγκοσμίως επιδιώκει να είναι δίπλα στην κοινωνία και τον πολίτη, θέτοντας σε εφαρμογή ποικιλόμορφες δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Σε συνεργασία με πελάτες μας στηρίζουμε κοινωνικούς φορείς και κατ’ επέκταση ευάλωτες ομάδες πολιτών», ανέφερε.

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ελίνα Θεοδότου έκανε επίσης λόγο για το αξιέπαινο έργο του οργανισμού, προσθέτοντας: «Με τη συμβολή των καταναλωτών, στηρίζεται μια πολύ σημαντική δομή όπως αυτή του “Σπιτιού του Παιδιού”, όπου σε έναν άνετο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών θα στηρίζει παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της επιταγής των €3.658 που συγκεντρώθηκαν κατά την αντίστοιχη εκστρατεία τον περασμένο Νοέμβριο, την οποία παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του ανθρωπιστικού οργανισμού Joseph Varughese. Ο κ. Varughese ευχαρίστησε από καρδιάς τις δύο εταιρείες για την προσφορά τους και υπογράμμισε πόσο απαραίτητες είναι αυτές οι πρωτοβουλίες για την υγιή λειτουργία των δομών του οργανισμού. Η κυρία Άντρια Νεοκλέους, Director of Humanitarian Division του οργανισμού «Hope for Children», πρόσθεσε: «Η συμβολή του κόσμου είναι συγκινητική. Ελπίζουμε ότι και μελλοντικά, σπουδαίες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή θα αγκαλιαστούν και θα ενισχύσουν το έργο του οργανισμού».