Ακιντζί: Στηρίζει τις ημερομηνίες που έδωσε ο ΠτΔ για τα οδοφράγματα

Να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να μην υπάρξει κανένας λόγος καθυστέρησης εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου ζήτησε από την «κυβέρνηση» ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη πριν από το δείπνο της 16ης Απριλίου τελική πληροφόρηση για τις ημερομηνίες διάνοιξης των δύο οδοφραγμάτων. Στη συνάντηση, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι θα είναι έτοιμα για τη διάνοιξη την 1η Ιουλίου η Δερύνεια και στις 15 Σεπτεμβρίου το Απλίκι. Αυτή την πληροφόρηση, προσθέτει ο Μπαρίς Μπουρτζιού, ο Τ/κ ηγέτης την μετέφερε στην «κυβέρνηση» και «καθορίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα για να μην υπάρξει κανένας λόγος για καθυστέρηση εκ μέρους της τ/κ πλευράς».

Ο κ. Ακιντζί, αναφέρει ο εκπρόσωπός του, μίλησε επιπλέον με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς τηλεφωνικά ο ίδιος ζητώντας να προκηρυχθούν άμεσα οι σχετικοί διαγωνισμοί. «Προσδοκία μας οι εργασίες μας γι’ αυτό το θέμα να επιταχυνθούν και να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση που να προέρχεται από την τ/κ πλευρά», καταλήγει ο κ. Μπουρτζιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ