Επανέρχεται στην Ιερά Σύνοδο το θέμα του θετού πατέρα της Φραντζή – Τηλεφωνήματα για μη καθαίρεση του

Το θέμα της Έλενας Φραντζή έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με την Ιερά σύνοδο να συγκαλείται σήμερα (Τετάρτη, 18/04) για να εξετάσει την καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα (θετός πατέρας της Φραντζής), ο οποίος καταδικάστηκε από δύο δικαστήρια (Πρωτόδικο και Ανώτατο) για σεξουαλική παρενόχληση κατά της θετής του κόρης.

Επιπλέον από την Ιερά Σύνοδο θα περάσει και δεύτερος ιερέας από την Πάφο ο οποίος φέρεται να είχε εξωσυζυγική σχέση σύμφωνα με τον μητροπολίτη της πόλης.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ιερέα Στυλιανού Σάββα έχουν σταλεί επιστολές με τις οποίες δηλώνεται πως είναι αθώος και ζητείται η απαλλαγή του. Επίσης μέλη της Ιεράς Συνόδου έχουν δεχθεί πληθώρα τηλεφωνημάτων από υποστηρικτές του ιερέα, στα οποία ζητούν την απαλλαγή των κατηγοριών αφού όπως υποστηρίζουν είναι αθώος. Με αυτή τους την ενέργεια οι Συνοδικοί θεωρούν ότι θέλουν να τους πιέσουν και να αποτρέψουν την καθαίρεση του.

Υπενθυμίζεται ο εν λόγω ιερέας αφού αποφυλακίστηκε επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα του, με τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα να ισχυρίζεται ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα εναντίον του.