Κατηγορήθηκε 19χρονος για απόπειρα εμπρησμού κατοικίας στην Πάφο

Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ο 19χρονος που συνελήφθη χθες για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρας εμπρησμού κατοικίας, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Μαρτίου, 2018, στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 17 Μαρτίου καταγγέλθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου από γυναίκα από τη Σλοβακία ότι την ίδια μέρα και στις 17:30 όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα της, το οποίο βρίσκεται στην Έμπα της Πάφου, και προσπάθησε να εισέλθει σ’ αυτό, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ανοίξει την κύρια είσοδο.

Ακολούθως η παραπονούμενη πληροφορήθηκε από γνωστό της πρόσωπο, το οποίο βρισκόταν κάτω από το διαμέρισμα της, ότι λίγα λεπτά προηγουμένως είδε να βγαίνουν από το διαμέρισμα της και συγκεκριμένα από τη μπαλκονόπορτα ο 19χρονος με ακόμη ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στη συνέχεια η παραπονούμενη, ηλικίας 33 ετών, εισήλθε στο διαμέρισμα της χωρίς να διαπιστώσει να λείπει οτιδήποτε απ’ αυτό. Μετά από πάροδο λίγης ώρας εμφανίστηκε στην είσοδο του διαμερίσματος της ο 19χρονος με 21χρονο και της ζητούσαν επίμονα να τους ανοίξει. Η παραπονούμενη τους ζήτησε να φύγουν αλλά αυτοί αρνήθηκαν και ο 21χρονος την απειλούσε ότι εάν δεν του ανοίξει θα της κάψει το διαμέρισμα.

Σε κάποια στιγμή ο 21χρονος κατάφερε και άνοιξε το παράθυρο του διαμερίσματος που βρίσκεται δίπλα από την κύρια είσοδο και με ένα πυραυλάκι από γκάζι που χρησιμοποιείται για μονώσεις οροφών έθεσε φωτιά σε κουρτίνα που βρισκόταν μπροστά από το παράθυρο και στη συνέχεια έφυγε μαζί με τον 19χρονο.

Η παραπονούμενη με τη βοήθεια φιλικού της προσώπου κατάφερε και έσβησε την φωτιά, προτού αυτή επεκταθεί.

Σημειώνεται πως η Αστυνομία για την ίδια υπόθεση είχε συλλάβει στις 23 Μαρτίου, 2018, ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 21 χρόνων ο οποίος επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα, ενώ καταζητεί και τρίτο πρόσωπο ηλικίας 38 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ