Να γιατί «έφυγε» η Άντρη από τη ζωή – Μίλησαν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις

Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η οποία ήταν πολύωρη, ο θάνατος της  Άντρης Παρασκευά, η οποία «έφυγε» τα  ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, προήλθε επιπωματισμό καρδιάς συνεπεία υγρής περικαρδίτιδάς. 

Αυτό σημαίνει ότι ο σάκος της καρδίας γεμίζει υγρό και η λειτουργία της διακόπτεται.

Επίσης, λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις από τις οποίες θα διαφανεί από ποιο ιό έχει προσβληθεί. Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης 18χρονης φοιτήτριας διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα στην παρουσία και του Πανίκου Σταυριανού.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 18χρονη σπούδαζε στο εξωτερικό και λίγο πριν έρθει στην Κύπρο και στην οικογένεια της για τις διακοπές του Πάσχα είχε συμπτώματα γρίπης και εξάντλησης. Με την πάροδο λίγων ημερών η 18χρονη ένιωθε καλύτερα, ωστόσο όταν ήρθε στην Κύπρο αντιμετώπισε ξανά συμπτώματα γρίπης.

Την Κυριακή του Πάσχα, λίγο πριν μεταβεί στην γιαγιά της για το εορταστικό τραπέζι, η 18χρονη έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, 3 ώρες αργότερα η άτυχη Άντρη «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, αφού ο ιός της γρίπης την κτύπησε στην καρδία και υπέστη ανακοπή.