Ο Invest Cyprus συμμετείχε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ της Κοινοπολιτείας

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) συμμετείχε με επιτυχία στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, ενημερώνοντας για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου και τον ρόλο που μπορεί να επιτελέσει στην ενίσχυση της συνεργασίας και της ανάπτυξης στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Επιχειρηματικό Φόρουμ αποτέλεσε μία πλατφόρμα παραγωγικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

Ο Invest Cyprus εκπροσωπήθηκε στο Φόρουμ από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Μιχάλη Π. Μιχαήλ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κυριάκο Κόκκινο, και τη Διεύθυνση και λειτουργούς. Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν, επίσης, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, καθώς και τα μέλη της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του για προσέλκυση επενδυτών εν όψει Brexit, ο Οργανισμός διοργάνωσε συναντήσεις και πρόγευμα εργασίας με επενδυτές που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στην Κύπρο, στους οποίους παρουσιάστηκαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, καθώς και τα πλεονεκτήματα της χώρας ως εταιρικής έδρας για εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν τη βάση ή μέρος των δραστηριοτήτων τους σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, λόγω του Brexit.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Invest Cyprus στο Φόρουμ, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι «οι εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό στερέωμα επιβάλλουν κοινές δράσεις που να βασίζονται στις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου», προσθέτοντας ότι «μέσα από αυτές και στο πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας, επιτυγχάνονται κοινά οφέλη για τα κράτη μέλη αλλά και για τον πλανήτη γενικότερα».

Αναφερόμενος στις ευρύτερες δράσεις του Οργανισμού για αξιοποίηση των ευκαιριών ενόψει Brexit,  ο κ. Μιχαήλ είπε ότι «στόχος της εκστρατείας είναι η μετάδοση του μηνύματος ότι η Κύπρος είναι εδώ και μπορεί να προσφέρει στους ξένους επενδυτές σημαντικά κίνητρα, ευκαιρίες και προοπτικές για ανάπτυξη και ευημερία».

Πηγή:κυπε