Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου και βουλευτών επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά το Αεροδρόμιο Πάφου

Θέματα που αφορούν το αεροδρόμιο Πάφου εξέτασαν κατά τη διάρκεια μη προγραμματισμένης επίσκεψής τους επιτόπου χθες, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης και οι τέσσερις βουλευτές της Επαρχίας Κωστάκης Κωνσταντίνου ( ΔΗΣΥ) , Ανδρέας Φακοντής ( ΑΚΕΛ), Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ( ΔΗΚΟ) και Ηλίας Μυριάνθους ( Κ.Σ.ΕΔΕΚ).

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης είπε πως σκοπός της αιφνίδιας επίσκεψης ήταν να εξετάσουν πώς το αεροδρόμιο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του επιβατικού κοινού, προ της προγραμματισμένης επίσκεψης της Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνίας Βασιλικής Αναστασιάδη.

“Σε σχέση με τις αναχωρήσεις στα σημεία ελέγχου των αποσκευών αλλά και των διαβατηρίων δεν υπήρχε συγκεκριμένο πρόβλημα”, είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημειώνοντας ωστόσο, “πως παρατηρήθηκε πρόβλημα στην αίθουσα αναμονής αναχωρήσεων, η οποία ήταν υπερπλήρης και υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην αίθουσα αφίξεων πριν τον έλεγχο διαβατηρίων αλλά και μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων στην αίθουσα αναμονής για να πάρουν οι ταξιδιώτες τις αποσκευές τους”.

Πρόσθεσε πως λόγω και του μεγάλου αριθμού των ταξιδιωτών ο κλιματισμός δεν απέδιδε και επικρατούσε ζέστη.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως στα 13 σημεία ελέγχου στις αφίξεις υπήρχαν μόνο έξι πρόσωπα στον έλεγχο διαβατηρίων και η καθυστέρηση που παρατηρείτο την στιγμή εκείνη δεν ξεπερνούσε τα 15 λεπτά ωστόσο η επιβατική κίνηση – όπως είπε – θα αυξηθεί.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνουν έστω προσωρινές επεκτάσεις δυναμικότητας των χώρων αναχωρήσεων και αφίξεων και ενδεχόμενα να υπάρχει μικρή δυνατότητα αλλά είναι και ανάγκη -συνέχισε- μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το αεροδρόμιο να επεκταθεί γιατί έχει φτάσει στα όρια του.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη της Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων στο αεροδρόμιο και στο Επιμελητήριο Πάφου στις 8 Μαΐου όπου θα συζητηθούν και εξεταστούν λεπτομερώς αυτά τα θέματα, συμπλήρωσε.

Το ΕΒΕ συνέχισε ο κ. Δημητριάδης θα προβεί σε διαβήματα και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας αναφορικά με την επάνδρωση των σημείων ελέγχου τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ