Στη Σμύρνη ξεκίνησε τη προεκλογική του εκστρατεία ο Ερντογάν

Στη Σμύρνη ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας μάλιστα και έκπληξη καλώντας το διάσημο τραγουδιστή Ιμπραχίμ Τατλισες ο οποιος τραγούδι σε μάλιστα στη σκηνή ερμηνεύοντας το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι Yaylalar (οροπέδιο) για τον στρατό. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας επικρίνοντάς τον για τους 15 βουλευτές που παραχώρησε στο Καλό Κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ αγνοώντας την πολιτική βούληση του λαού που τους ψήφισαν.

Νωρίτερα σε ομιλία του στην Καισαρεία ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε ότι η χώρα έχει πέντε βασικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι αυτά είναι η εκπαίδευση, η εξωτερική πολιτική, η κοινωνική ειρήνη, η οικονομία και η δημοκρατία. Κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να πάνε στον λαό και να τα εξηγήσουν αυτά. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε πως στο παρελθόν όλοι ήταν φίλοι της Τουρκίας και τώρα δεν έμεινε φίλος. Κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι πούλησε την Τουρκία στο Ισραήλ για 20 εκατομμύρια δολάρια.