Η Υπουργός Μεταφορών απένειμε τα βραβεία του μαθητικού φιλοτελικού διαγωνισμού

Το γραμματόσημο είναι φορέας κουλτούρας και πολιτισμού, και η σημασία του καθίσταται περισσότερο σημαντική όταν αξιοποιείται από νέους και παιδιά σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή απονομής βραβείων στους διακριθέντες μαθητές του φιλοτελικού διαγωνισμού «Τα ψηφιδωτά της Κύπρου και τα κυπριακά γραμματόσημα», η κ. Αναστασιάδου είπε ότι ο διαγωνισμός χρηματοδοτήθηκε από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και διοργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, η κ. Αναστασιάδου απένειμε βραβεία και διπλώματα σε δέκα μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης των δημόσιων γυμνασίων και ιδιωτικών σχολείων, που διακρίθηκαν στον γραπτό Παγκύπριο Μαθητικό Φιλοτελικό Διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς 2017–2018.

«Με τον διαγωνισμό αυτό επιτυγχάνεται με ένα ευχάριστο τρόπο, πρώτον, η προώθηση και η επιβράβευση της έρευνας και της μελέτης στον τομέα του φιλοτελισμού, και δεύτερον, η επικοινωνία των ιδεών και των αξιών ανάμεσα στα άτομα και τους λαούς», είπε.

Πρόσθεσε ότι «το γραμματόσημο, ως έργο τέχνης με ευρύτερες θεματολογικές διαστάσεις, είναι φορέας κουλτούρας και πολιτισμού, γι’ αυτό, εκτός από τις  επικοινωνιακές του δυνατότητες, προβάλλει την ιστορία των λαών, καλλιεργεί το πνεύμα και την ψυχή, αναπτύσσει την καλαισθησία και ξεκουράζει από το άγχος της καθημερινότητας».

«Η σημασία του γραμματοσήμου καθίσταται περισσότερο σημαντική όταν αξιοποιείται από νέους και παιδιά σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, όπως αυτό που επιλέγηκε ως θέμα της φετινής σχολικής χρονιάς και που αφορά τη σχέση του γραμματοσήμου με τη σύγχρονη πολυπολιτισμική κυπριακή κοινωνία», σημείωσε.

φωτο – αρχείο

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

 

 

 

Ο ΣΦΕΚ προειδοποιεί