Ποινή φυλάκισης 15 μηνών σε 22χρονο – Ξυλοφόρτωσε την εγκυμονούσα συμβία του

Ποινής φυλάκισης 15 μηνών επέβαλλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε 22χρονο ο οποίος ξυλοκόπησε την 20χρονη εγκυμονούσα συμβία του.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο λόγος που άσκησε βία εναντίον της είναι η επιθυμία της παραπονούμενης να διακόψουν την σχέση τους κάτι που ο 22χρονος δεν ήταν θετικός.

Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του αναφέρει «η προσπάθεια του κατηγορούμενου όμως να πείσει την παραπονούμενη να συνεχίσουν τη σχέση αυτή, έγινε με ένα εγωιστικό και ανεπίτρεπτο τρόπο. Κατέφυγε στη βία και όπως φαίνεται μέσα από τα γεγονότα στις 12 και 13/11/2017 προκάλεσε ζημιές στην οικία της παραπονούμενης, αλλά το χειρότερο άσκησε σωματική βία στην παραπονούμενη, την κτύπησε, την κλώτσησε σε διάφορα μέρη του σώματός της και της προκάλεσε σωματικές βλάβες όπως φαίνονται μέσα από τα ευρήματα της ιατροδικαστού. Μπορεί οι σωματικές βλάβες της παραπονούμενης να περιορίζονται σε εκχυμώσεις και εκδορές, όμως αυτό δεν υποβαθμίζει τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε ο κατηγορούμενος».

Ο 22χρονος μετά την πρώτη επίθεση βίας προς την 20χρονη, αγνόησε το διάταγμα του Δικαστηρίου, στο οποίο του απαγορευόταν να έρχεται σε επαφή με την 20χρονη. Μάλιστα της έστελλε απειλητικά μηνύματα ενώ δεν δίστασε να ασκήσει εκ νέου βία εναντίον της.

Μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, η παραπονούμενη συμφιλιώθηκε μαζί του και τον επισκεπτόταν στις Κεντρικές Φυλακές.

Παρόλα αυτά το Κακουργιοδικείο τον τιμώρησε με 15 μήνες φυλάκισης, ενώ να σημειωθεί ότι ο 22χρονος παραδέχτηκε την ενοχή του σε 20 κατηγορίες.