Προς Κ.Χαμπιαούρη: «Αν έχει πελλούς μέσα στα σχολεία, να τους βρει ο Υπουργός» – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την παραδοχή του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα, αναφορικά με το παρελθόν του δασκάλου εναντίον του οποίου διεξάγεται πειθαρχική έρευνα για το θάνατο του 10χρονου, βουλευτές και οργανώσεις ρίχνουν βολές εναντίον του.

Σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ εξαπέλυσε πυρά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ εγκαλώ τον Υπουργό της Παιδείας να τεκμηριώσει αυτό που είπε, αλλιώς είναι πάρα πολύ εκτεθειμένος».

Για να προσθέσει: «Ξέρετε γιατί; Γιατί πληρώνω φόρους, για να έχω καλό δημόσιο σχολείο. Αν έχει πελλούς μέσα στα σχολεία, οφείλει ο Υπουργός να βρει τους μηχανισμούς να τους επιθεωρήσει, να τους αξιολογήσει, να τους υποστηρίξει να μείνουν στην τάξη, αλλιώς να παν σπίτι τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργίου αναρωτήθηκε αν ο Υπουργός, ως επιθεωρητής που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αξιολόγησε με κακό βαθμό εκπαιδευτικούς ή εάν υπέδειξε τους τρελούς.

Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με το sigma live, ο βουλευτής Λεμεσού Αντρέας Κυπριανού υπέδειξε ως το βαθύ κράτος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία τον άκρατο συνδικαλισμό.

Από τη μεριά του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ και πρόσφατα εκλεγείς στη θέση του Γ.Γ. του κόμματος, Άθως Αντωνιάδης, έκανε λόγο για πολλούς δράκους που υφίστανται και κατασπαράζουν τις σάρκες αυτού του κράτους και δεν είναι ανάγκη να δημιουργούμε νέους.

Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι υπάρχει χείριστος συνδικαλισμός στην Κύπρο και αυτός αποδείχθηκε με την απεργία των γιατρών της ΠΑΣΥΚΙ πριν από μερικές ημέρες.Παρ’ όλα αυτά, υπογράμμισε πως δεν ευθύνεται για όλα τα κακώς κείμενα στην Υγεία, την Παιδεία και την Ασφάλεια των πολιτών ο κακός συνδικαλισμός.