ΠτΒ: Χαιρέτισε την προσφορά του Λαογραφικού Ομίλου του Δήμου Στροβόλου

Η κοινωνική προσφορά δε θέλει κόπο, αλλά καλή πρόθεση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στην παράσταση του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου του Δήμου Στροβόλου “Ευτζιές τζιαι κατάρες”.

Μιλώντας στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Συλλούρης χαιρέτισε την «αλτρουιστική πράξη» του ομίλου να ενισχύσει με τα έσοδα της εκδήλωσης τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που όπως είπε, καλλιεργεί για πάνω από 30 χρόνια την προσφορά και εθελοντική συνείδηση προς το συνάνθρωπο, προσφέροντας υπηρεσίες και στήριξη στα χίλια και πλέον άτομα που υποφέρουν από την ασθένεια και τις οικογένειές τους.

«Η δράση του Λαογραφικού-Χορευτικού Ομίλου Δήμου Στροβόλου είναι παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο και ειδικά στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Συλλούρης, προσθέτοντας ότι ο όμιλος δεν δίδει απλώς το δικό του στίγμα στην κυπριακή κουλτούρα, αλλά συμμετέχει και ουσιαστικά στα κοινά.

Είπε τέλος ότι από το 2007 μέχρι και σήμερα, ο όμιλος συμβάλλει στη διάδοση των εθίμων του νησιού και της ευρύτερης λαογραφικής παράδοσης με τη διδασκαλία κυπριακών χορών και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ