Πυρκαγιά ξέσπασε σε εγκατάσταση πετρελαιοειδών ιδιωτικής Εταιρείας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι σε εγκατάσταση πετρελαιοειδών ιδιωτικής Εταιρείας, στο Δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας και κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι, σε πετρελαιοδεξαμενή, σε εγκατάσταση πετρελαιοειδών ιδιωτικής Εταιρείας, στο Δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας, όπου διεξάγονταν εργασίες συντήρησης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, γινόταν οξυγονοκόλληση. «Το επεισόδιο αφορούσε, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα, σε πρόβλημα κατά τη διάρκεια οξυγονοκόλλησης σε δεξαμενές πετρελαιοειδών  που είχαν εύφλεκτα υλικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βύρας, προσθέτοντας ότι «Η ενημέρωση που είχαν είναι ότι δεν είχαν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας γι αυτό έγινε ανάφλεξη».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, έκανε λόγο για αμέλεια της Εταιρείας Πετρελαιοειδών. «Κουράστηκα κι εγώ να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα» είπε ο κ. Βύρας και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μου ανέφερε ότι ήταν καθαρά θέμα αμέλειας από πλευράς της Εταιρείας. Θα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση για το συμβάν».

Ο κ. Βύρας έκανε λόγο για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη Λάρνακα, η παρουσία των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, στο Δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας:

«Απλώς θέλω να δείξω, πως κρέμεται η ζωή και η ασφάλεια των Λαρνακέων από μία κλωστή, κι από την αμέλεια κάποιων (θέλω να δείξω) πόσο επικίνδυνο είναι και τι κίνδυνο αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

«Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, κι ελπίζω να μην καταλάβουν με τον άσχημο τρόπο, ό μη γένοιτο», κατέληξε ο Δήμαρχος Λάρνακας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

.