Αποζημιώσεις άνω των 100.000€ ζητούν οι εργαζόμενοι του Συνεργατισμού – Τί απαντά η ΟΕΒ

«Καζάνι που βράζει» είναι ακόμα το θέμα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, με τους εργοδότες και τους συνδικαλιστές να διαφωνούν εντόνως, όσον αφορά τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

Οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει από πλευράς των εργοδοτών, με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) να εκδίδει γραπτή ανακοίνωση, με ημερομηνία 22 Ιουνίου, στην οποία χαρακτηριστικά χαρακτηρίζει: «Απαράδεκτα, προκλητικά και επικίνδυνο προηγούμενο τα ποσά που συζητούνται για όσους θα φύγουν από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα».

Στην ίδια ανακοίνωση η ΟΕΒ αναφέρει πως η Συνεργατική «είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς ο εργοδότης έχει δικαίωμα εφόσον προκύπτουν συνθήκες πλεονάζοντος προσωπικού, να απολύσει το προσωπικό που κατά νόμο πλεονάζει», χωρίς ωστόσο να «έχει καμία νομική υποχρέωση να καταβάλει σε οποιονδήποτε απολύσει λόγω πλεονασμού οποιαδήποτε αποζημίωση. […..] Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου, ο πιο υψηλόμισθος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα με πολλές δεκαετίες υπηρεσίας, δικαιούται από το ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού πληρωμή ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας, με μέγιστο τον ενάμιση ετήσιο μισθό και με απόλυτη οροφή τα 52,667 ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, η ΟΕΒ συνεχίζει στην ανακοίνωση, κάνοντας αναφορά σε χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχασαν την εργασία τους, όταν ο εργοδότης τους χρεοκόπησε, και στη συνέχεια δεν έλαβαν αποζημίωση «πέραν της πληρωμής από το ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού», ενώ κάνει λόγο για συνδικαλισμός, ο οποίος είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού τα ποσά που ζητούν να καταβληθούν είναι ισάξια με πέντε ετήσιους μισθούς «μισθών με ελάχιστο ποσό τις 100 χιλιάδες και με οροφή τις 200 χιλιάδες ευρώ».

Την απάντησή της στα προαναφερθέντα δίνει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), μέσω ανακοίνωσής της, η οποία λέει πως θα διαφυλάξουν σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματά τους, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο.

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρεται και στο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης που επεξεργάζεται η ΣΚΤ. Επί του θέματος αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτό «θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις παραμέτρους που έθεσε η ΕΤΥΚ, για να είναι ελκυστικό και αξιοπρεπές για όλους τους εργαζόμενους και να γίνει έτσι δυνατή η κάλυψη του στόχου/αριθμού που επιζητείται», ενώ τονίζει πως «Δεν θα γίνει αποδεκτή η εξάσκηση οποιασδήποτε μορφής πιέσεων σε εργαζομένους για να αποδεχθούν το σχέδιο».