Αθλητικό σωματείο λάμβανε δάνεια ως θρησκευτικό ίδρυμα και άλλοτε ως αθλητικός όμιλος

Μετά την δέσμευση των λογαριασμών των πελατών για Μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τον Συνεργατισμό, νέες αποκαλύψεις βγαίνουν προς την επιφάνεια που αφορούν σε σωρεία ατασθαλιών στην παραχώρηση δανείων.

Σύμφωνα με τον Άλφα αθλητικό σωματείο λάμβανε δάνεια ως θρησκευτικό ίδρυμα και άλλοτε ως αθλητικός όμιλος.

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ:

«Ατασθαλίες καταγράφονται και σε μία άλλη υπόθεση, όπου αθλητικό σωματείο άλλοτε λαμβάνει δάνεια ως θρησκευτικό ίδρυμα και άλλοτε ως αθλητικός όμιλος. Γίνεται διαγραφή του χρέους κατά 82%. Σημειώνεται ότι το σωματείο βάσει του καταστατικού του δεν έχει κανονικά τη δυνατότητα να λαμβάνει πιστωτικές διευκολύνσεις. Τη συμφωνία δανείου υπογράφουν 13 φυσικά πρόσωπα, αλλά στη συνέχεια καταχωρούνται στο σύστημα ως εγγυητές και όχι ως οφειλέτες.

Άλλο ένα παράδειγμα κακοδιαχείρισης αφορά ποδοσφαιρικό σωματείο που εξασφάλισε δάνειο, στο οποίο οι δόσεις πληρώνονταν από χορηγία του ΣΠΙ που το παραχώρησε. Το δάνειο καταλήγει να ανέρχεται στο €1 εκατ., ακολουθεί διαγραφή του 50% και παρόλα αυτά εδώ και χρόνια δεν εξυπηρετείται.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη ενός συστήματος που τελικά μαζί με άλλες συγκυρίες κόστισε στον Συνεργατισμό την ίδια την ύπαρξη του».
Με αφορμή το τέλος του Συνεργατισμού το δελτίο ειδήσεων του Alpha είχε ρεπορτάζ για τη σωρεία ατασθαλιών που εντοπίστηκαν στις παραχωρήσεις δανείων. Σε κάποιες περιπτώσεις οι δανειολήπτες ήταν αθλητικά σωματεία και οι συνθήκες, υπό τις οποίες συνάπτονταν ή (δεν) εξυπηρετούνταν αυτά τα δάνεια, είναι εντυπωσιακά… εξοργιστικές.