Έφτασε το πλοίο με τους μετανάστες – Μεταφέρονται στην Κοκκινοτριμιθιά – Όλες οι λεπτομέριες

Στο λιμανάκι του Πύργου Τηλλυρίας κατέπλευσε λίγο μετά τις εννέα και μισή την Τετάρτη 13.6.18 πλοιάριο που απέπλευσε απο τις ακτές της Τουρκίας, κοντά στο λιμάνι της Μερσίνας, μεταφέροντας Σύρους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιβάτες του πλοιαρίου ανέρχονται στους πενήντα έξι, εκ των οποίων οι πενήντα πέντε άντρες και η μια γυναίκα.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το Alfa news και μεταξύ τους συγκαταλέγεται και ο καπετάνιος του πλοιαρίου, εναντίον του οποίου οι αστυνομικές αρχές ενδεχομένως να διερευνήσουν συγκεκριμένα αδικήματα.

Οι μετανάστες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες απο μέλη της Πολιτικής Άμυνας που έσπευσαν στην περιοχή, ενώ ακολούθως θα μεταφερθούν με λεωφορεία στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για διακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή “Πουρνάρα” της κοινότητας Κοκκινοτριμιθιάς.

Το πλοιάριο συνόδευσε στο λιμανάκι σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, το οποίο γύρω στις επτά το βράδυ εντόπισε το πλοιάριο να βρίσκεται περί τα δέκα ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μανσούρας, ανάμεσα στον ακριτικό Πύργο Τηλλυρίας και τον θύλακα των Κοκκίνων.

Φωτο:Αρχείο