Ενώπιον δικαστηρίου ο Παλαιστίνιος δραπέτης και αυτοί που τον «βοήθησαν»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κατηγορήθηκαν σήμερα ο Παλαιστίνιος, ο οποίος χθες απέδρασε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική φρούρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για εξετάσεις και τρία άτομα που του παρείχαν συνδρομή για να διαφύγει και συνελήφθηκαν χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος Παλαιστίνιος αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απόδρασης από νόμιμη κράτηση και της κατάχρησης του δικαιώματος της ιατρικής εξέτασης με σκοπό να επιτύχει την απόδρασή του.

Οι άλλοι τρεις ύποπτοι, μία γυναίκα 31 ετών από τη Λιθουανία και δύο Ελληνοκύπριοι ηλικίας 38 και 48 χρόνων αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της παροχής συνδρομής στον Παλαιστίνιο για να αποδράσει και της παροχής ασύλου και βοήθειας με σκοπό να του παρέχουν τη δυνατότητα να διαφύγει της τιμωρίας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την υπόθεση για τις 4 Ιουλίου, προκειμένου οι ύποπτοι να απαντήσουν στις κατηγορίες ενώ μέχρι τότε ο Παλαιστίνιος θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι άλλοι τρεις ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δηλαδή παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τα ονόματα τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των ατόμων των οποίων απαγορεύεται η έξοδος από το έδαφος της Δημοκρατίας, κατέβαλαν χρηματική εγγύηση ύψους 5 χιλιάδων ευρώ ο καθένας και να παρουσιάζονται σε αστυνομικό σταθμό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος ζήτησε χθες το πρωί να μεταβεί στο νοσοκομείο, επικαλούμενος πόνους στα πόδια και με τη συνοδεία δύο αστυνομικών και με χειροπέδες μεταφέρθηκε με περιπολικό της Δύναμης στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ωστόσο ο 32χρονος κατάφερε να αποδράσει από το νοσοκομείο με την Αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό, δίνοντας στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του και ζητώντας τη βοήθεια του κοινού.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι 38χρονου Ελληνοκύπριου στη Λάρνακα όπου εντοπίστηκαν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησία του Παλαιστίνιου δραπέτη και μία κλοπιμαία μοτοσικλέτα.

Ακόμα εντοπίστηκε ένα ζευγάρι χειροπέδες, 1,5 γραμμάριο κάνναβης, ένας σπαστήρας και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον της 31χρονης και του 48χρονου οι οποίοι και συνελήφθηκαν χθες βράδυ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία φαίνεται ότι ο 32χρονος προσποιήθηκε τον άρρωστο, για να μεταφερθεί στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, όπου τον ανέμενε η σύντροφος του από τη Λιθουανία και τον βοήθησε να διαφύγει από πλαϊνή πόρτα.

‘Εξω από το νοσοκομείο τους ανέμεναν σε αυτοκίνητο οι δύο Ελληνοκύπριοι και τους μετέφεραν στην Αλαμινό, προκειμένου να κρυφτεί ο Παλαιστίνιος.

Πολίτης είδε τον 32χρονο δραπέτη και τον αναγνώρισε από τη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, η οποία ειδοποιήθηκε και τον συνέλαβε γύρω στις 10 χθες βράδυ.

Η Αστυνομία συνέλαβε επίσης τους δύο Ελληνοκύπριους και τη Λιθουανή για το αδίκημα της παροχής συνδρομής/ασύλου στον Παλαιστίνιο κατά τη διαφυγή του από το νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παλαιστίνιος είχε συλληφθεί στις 23 Ιουνίου ως ύποπτος για εμπρησμό αυτοκινήτου στην Ορόκλινη που σημειώθηκε στις 22 του μήνα και είχε τεθεί υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ