Γεν.Ελεγκτής: «Ο Συνεργατισμός οδηγήθηκε σε ένα μονόδρομο» (Βίντεο)

Για το Συνεργατισμό μίλησε την Πέμπτη (14/06) το πρωί ο Γενικός Ελεγκτής κ.Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο κ.Μιχαηλίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ”Πρωτοσέλιδο” του ΣΙΓΜΑ και δήλωσε: «Στο μάτι του κυκλώνα, πιστεύω, θα πρέπει να μπουν τις επόμενες ημέρες οι διοικούντες τον Συνεργατισμό».

Στη συνέχεια ο Γεν.Ελεγκτής δεν παρέλειψε να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους η έκθεση που αφορούσε τον Συνεργατισμό και η οποία διαβιβάστηκε την 10η Οκτωβρίου 2017 στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, στο Υπ.Οικονομικών, αλλά και στην Κεντρική Τράπεζα, δε δημοσιοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα επί του θέματος είπε: «Είχαμε κρίνει τότε, τον Οκτώβριο, ότι ο Συνεργατισμός ήταν και είναι μια τράπεζα, που σε λίγες μέρες ουσιαστικά θα έχει απορροφηθεί από την Ελληνική το τραπεζικό κομμάτι, και ότι ενδεχομένως μια έκθεση η οποία θα κατέγραφε τα προβλήματα, ειδικά προβλήματα διακυβέρνησης αυτής της τράπεζας, διαχείρισης, ενδεχομένως να προκαλούσε κάποια ανησυχία στους πελάτες της τράπεζας».

Η 1η Ιουνίου ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η προκαθορισμένη ημερομηνία, που θα δινόταν στη δημοσιότητα η έκθεση, θεωρώντας ότι αφού έχουν περάσει τόσοι μήνες, δε θα δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα.

Τέλος, ο κ.Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στη διαδικασία εύρεσης επενδυτών, λέγοντας: «Ακούσαμε ακόμη και εκεί ότι υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον, ότι σπεύδουν οι διάφοροι επενδυτές, συνωστίζονται στα γραφεία του Υπ. Οικονομικών και της Συνεργατικής ποιος θα πρωτοπάρει την Τράπεζα. Είναι τόσο υγιής και τόσο καλή επένδυση, που τρέχουν όλοι να την πάρουν… και τώρα βλέπουμε το κράτος να αναγκάζεται να οδηγηθεί σε μια διαδικασία (δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνει αυτό). Αυτό που θεωρώ δεδομένο είναι ότι πρέπει το Υπουργικό Συμβούλιο άμεσα, ως ο μέτοχος, ο ιδιοκτήτης αυτής της τράπεζας, η οποία εμπιστεύτηκε τη διαχείριση αυτής της τράπεζας σε ένα διοικητικό συμβούλιο και σε μια διεύθυνση, θα πρέπει πάραυτα να θέσει τους μηχανισμούς για αναζήτηση ευθυνών για το γιατί οδηγηθήκαμε εδώ».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: