«Κάτι κακό συνέβαινε…» δηλώνει Γ.Γεωργίου για την παραίτηση του Αντιπρύτανη – ΒΙΝΤΕΟ

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή της Κατερίνας Χριστοφίδου,  μεταξύ άλλων, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «κάτι κακό συνέβαινε».

Ο κ. Γεωργίου τοποθετήθηκε αρχικώς λέγοντας ότι η εξέλιξη με την παραίτηση του Αντιπρύτανη δεν βρίσκει το ΑΚΕΛ χαρούμενο.

Όπως εξήγησε, τα δημόσια πανεπιστήμια και το προσωπικό τους παράγουν πάρα πολλή δουλειά, την οποία σέβεται ο ίδιος και το κόμμα του.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο ίδιος σημείωσε ότι είχαν υποβληθεί στην Επιτροπή Παιδείας σχετικά ερωτήματα, ενώ στις 27 Απριλίου, μαζί με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κατέφυγαν στον Γενικό Ελεγκτή, καταθέτοντας στοιχεία.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε ότι, από πλευράς Πρύτανη, υπήρξε προσπάθεια πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης.

Σε σχόλιο για την εν λόγω εξέλιξη γύρω από την παραίτηση του Αντιπρύτανη, σύμφωνα με το Sigma live  προέβη και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού, κάνοντας λόγο για πελώρια σκάνδαλα που έχουν αποδειχτεί στα δυο δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να πλουτίζει παράνομα με τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει τις έρευνες, οι οποίες πρέπει, όπως είπε, να πάνε μέχρι τέλους κι όποιος εμπλέκεται να τιμωρηθεί διπλά.

Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Άθως Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι ουδείς είναι υπεράνω ελέγχου, είτε πρόκειται για το Πανεπιστήμιο, όπως είπε, είτε για την κυρία Κουρσουμπά είτε για τη Συνεργατική Τράπεζα.

Ο κ. Αντωνιάδης συμφώνησε με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ ότι τα δυο δημόσια Πανεπιστήμια έχουν πολύ κακό παρελθόν.