Κίτρινη προειδοποίηση – Στους 41 βαθμούς “σκαρφαλώνει” ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση για την αυριανή μέρα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αυτή τη φορά ωστόσο η προειδοποίηση δεν αφορά βροχές και καταιγίδες, αλλά τις υψηλές θερμοκρασίας που αναμένεται αύριο να χτυπήσουν κόκκινο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο υψηλών θερμοκρασιών που εξέδωσε η Μετεωρολογική υπηρεσία το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει μέχρι τους 41 βαθμούς κελσίου.

Ο κίτρινος συναγερμός θα ισχύει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμούς όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά ούτως ώστε να μην εκτεθούν στον ήλιο.

Αναλυτικά ο καιρός: 

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και το Σάββατο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι και την Κυριακή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3, αλλά αρχικά στα δυτικά παράλια, μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά παράλια που θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 αλλά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ