Κυβέρνηση: Εξετάζεται αίτημα για δημιουργία λιμενίσκου για Λωρίδα της Γάζας

Δεν υπάρχει συμφωνία για κατασκευή στην Κύπρο λιμενίσκου, υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, για την αποστολή εμπορευμάτων και αγαθών προς τη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Κυβέρνηση, αλλά αίτημα το οποίο εξετάζεται.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, μιλώντας μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, κλήθηκε να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» στη βάση πληροφοριών από το στενό περιβάλλον του Ισραηλινού υπουργού, Αβιγκτόρ Λίμπερμαν, που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο χωρών η κατασκευή λιμενίσκου-αποβάθρας στην Κύπρο με δαπάνες και υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, που θα αποτελέσει μέσο άρσης της απομόνωσης της Λωρίδας της Γάζας.

Η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι «συμφωνία δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα» είπε όμως ότι «υπάρχει ένα σχετικό αίτημα το οποίο εξετάζεται».

Κληθείσα να σχολιάσει άλλο δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», σχετικά με χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρέσβειρά των ΗΠΑ με αντικείμενο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η κ. Βασιλείου δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ