Παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της ΔΕΑ στη Μόσχα

Σε παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), βάσει της 12χρονης εμπειρίας της, θα προβούν τα τρία μέλη της Επιτροπής, σε συνάντηση υπηρεσιών και οργανώσεων από διάφορες χώρες, στην οποία θα συμμετάσχουν στη Μόσχα στις 21 Ιουνίου, ύστερα από πρόσκληση.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Συντονισμένη διυπηρεσιακή συνεργασία για αναζήτηση των Αγνοουμένων και Ταυτοποίηση Σορών» διοργανώνεται από τη διπεριφερειακή, μη πολιτική οργάνωση «Ειρηνευτική Αποστολή του Στρατηγού Lebed” και τη Διεθνή Επιτροπή της Περιφερειακής Αντιπροσωπείας του Ερυθρού Σταυρού στη Ρωσική Ομοσπονδία, τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία.

Σε αυτή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι κρατικών αρχών και διοικήσεων, αρχές επιβολής του νόμου και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης ειδικοί με διεθνή εμπειρία στο έργο που αφορά τους αγνοούμενους και τους οικογένειές τους, περιλαμβανομένων ειδικών στον τομέα της εγκληματολογίας, για συζήτηση της προόδου και των προκλήσεων που σχετίζονται με το έργο της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων σε διαμάχες που σημειώθηκαν στο παρελθόν, περιλαμβανομένης αυτή στο Βόρειο Καύκασο.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις για συντονισμό πάνω στις διεπιστημονικές προσπάθειες για αναζήτηση των αγνοουμένων και ταυτοποίηση των σορών. Επίσης θα υπάρξει ενημέρωση για τη διεθνή εμπειρία σε αυτό τον τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ