Πυρκαγιά σε διυλιστήριο στην πόλη Αμπαντάν του Ιράν με έξι τραυματίες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημαντικό διυλιστήριο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, στην πόλη Αμπαντάν, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σύμφωνα με το οποίο έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

 Μονάδες του ιρανικού πυροσβεστικού σώματος έχουν σπεύσει στο διυλιστήριο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, κατά την ίδια πηγή.

Ωστόσο, τοπικός αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι σταδιακά η πυρκαγιά περιορίζεται και εκτίμησε πως θα έχει τεθεί υπό έλεγχο μέσα στην επόμενη ώρα, μετέδωσε ένα άλλο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, το ISNA.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ απαίτησαν την Τετάρτη από τους 14 εταίρους τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν σε αντίποινα για την “κακόβουλη συμπεριφορά” του στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ αφιερωμένης στην εφαρμογή της συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

“Ενώπιον μιας χώρας που παραβιάζει συνεχώς τις αποφάσεις αυτού του Συμβουλίου, είναι επιτακτική ανάγκη να αποφασίσουμε (να υπάρξουν) σημαντικές συνέπειες”, δήλωσε ο αναπληρωτής Πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζόναθαν Κόεν.

“Γι` αυτό προτρέπουμε τα μέλη αυτού του Συμβουλίου να ενωθούν μαζί μας και να επιβάλουν κυρώσεις που θα στοχοθετούν την κακόβουλη συμπεριφορά του Ιράν” στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση του ΣΑ για το ζήτημα μετά την ανακοίνωση, την 8η Μαΐου, του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που είχε επικυρωθεί με ομόφωνη απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ (την υπ` αρ. 2231) τον Ιούλιο του 2015.

Πηγή:ΚΥΠΕ