Σε Πρωτόκολλο Συνεργασίας προχώρησαν Hope For Children και Υπ. Υγείας για το Σπίτι του Παιδιού

Στη συνομολόγηση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προχώρησαν στις 8 Ιουνίου 2018 ο Οργανισμός «Hope For Children» CRC Policy Centre και το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας τις σοβαρές διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών στην Κύπρο και απαντώντας στην ανάγκη για καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών αυτών.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του «Hope For Children» CRC Policy Centre, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπόγραψε, εκ μέρους του οργανισμού, ο Γενικός Διευθυντής του, Joseph Varughese και εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, η Γενική Διευθύντρια Δρ Χριστίνα Γιαννάκη.

Τα συμβαλλόμενα μέρη αναμένεται να συνεργαστούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Σπιτιού του Παιδιού, που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με την άμεση και ενεργή εμπλοκή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Αστυνομίας Κύπρου, του Υπουργείου Υγείας, και του «Hope For Children» CRC Policy Center στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός και η λειτουργία του.

Η κ. Γιαννάκη, σε ομιλία της ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Hope for Children έχουν ηθική ευθύνη έναντι στα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά, ενός προβλήματος που συνεχώς αυξάνει.

Όπως είπε, μέσω του Πρωτοκόλλου παρέχεται μια οργανωμένη λύση και για πρώτη φορά στην Κύπρο όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συνεργάζονται και κατά τη διαδικασία διερεύνησης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης/εκμετάλλευσης παιδιών, αλλά και κατά τη στήριξη και θεραπεία του παιδιού και της οικογένειάς του.

Κατά την ομιλία της, η Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα του Hope For Children Άντρια Νεοκλέους, αφού ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, δήλωσε: «Ευελπιστούμε σύντομα το Σπίτι του Παιδιού να είναι σε θέση να αποτελεί μια από τις καλές πρακτικές σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο για τη στήριξη και αποκατάσταση των παιδιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ