Ανεβαίνει η ταρίφα χωρίς ταξίμετρο! – Κρούσματα αισχροκέρδειας από ταξιτζήδες – ΦΩΤΟΣ

Σύμφωνα με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και με τις διατάξεις του Νόμου 9/82, αστικό ταξί είναι το ταξί που έχει έδρα και χώρο στάθμευσης εντός αστικής τροχαίας περιοχής και αναλαμβάνει τη μεταφορά επιβατών ο αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τους έξι. Η μεταφορά εκτελείται με μίσθωση και όχι με κομίστρο κατά επιβάτη.

Της Νικολέτας Χρήστου

Η εξυπηρέτηση είναι 24ωρη σε όλες τις πόλεις. Τα αστικά ταξί είναι υποχρεωμένα να έχουν ταξίμετρα και η χρέωση αρχίζει από την ώρα που ο επιβάτης μπαίνει στο ταξί.

Πολλά τα παράπονα επιβατών οι οποίοι κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό από το αεροδρόμιο Πάφου όπου οι περισσότεροι ταξιτζήδες δεν βάζουν ταξίμετρα με αποτέλεσμα τις υπερχρεώσεις.

Σύμφωνα με ισχυρισμό αναγνώστη του 24h.com.cy την περασμένη εβδομάδα μπήκε σε ταξί για να τον μεταφέρει από το αεροδρόμιο Πάφου στην Γεροσκήπου και τον χρέωσε 40 ευρώ! Ο ταξιτζής δεν έβαλε ταξίμετρο και έκοψε ταρίφα γιατί «έτσι χρεώνει» όπως του είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η απόσταση από το αεροδρόμιο Πάφου στην Γεροσκήπου είναι 11 χιλιόμετρα και ο χρόνος που χρειάζεται για να φτάσει στην περιοχή είναι 15 λεπτά, άρα η χρέωση θα έπρεπε να ήταν γύρω στα 12 ευρώ βάση του κόμιστρου ανά χιλιόμετρο.

Πιο κάτω θα βρείτε μια λίστα ενδεικτικών χρεώσεων:

Ταρίφα Ι (06:01 – 20:30):

α) Αρχική Χρέωση 3,42 ευρώ

β) Κόμιστρο ανά χιλιόμετρο 0,73 ευρώ

γ) Καθυστέρηση ή αναμονή ανά ώρα 13,66 ευρώ

δ) Για κάθε αποσκευή 1,20 ευρώ

Ταρίφα ΙΙ (20:31 – 06:00):

α) Αρχική χρέωση 4,36 ευρώ

β) Κόμιστρο ανά χιλιόμετρο 0,85 ευρώ

γ) Καθυστέρηση ή αναμονή ανά ώρα 15,71 ευρώ