Χαιρετίζει τη σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού το ΕΤΕΚ

Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της μετεξέλιξης του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), σε Υφυπουργείου Τουρισμού, «έστω και με κάποια χρόνια καθυστέρηση», όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου του ΕΤΕΚ, Στέλιου Αχνιώτη, πρόκειται για πάγιο αίτημα και του Επιμελητηρίου, το οποίο εκφράστηκε τόσο σε συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους, σε κοινοβουλευτικές επιτροπές καθώς και μέσα από ανακοινώσεις.

«Όπως ακριβώς εξήγγειλε ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και νυν Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, θεωρούμε δεδομένο ότι του Υφυπουργείο Τουρισμού θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει τις μεθόδους λήψης αποφάσεων και θα συντονίσει τις τόσες διάσπαρτες αρμοδιότητες τμημάτων, υπηρεσιών, τοπικών αρχών και άλλων», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τον τουρισμό, η συνεχής παρακολούθησή της και η ετοιμότητα για την εκάστοτε προσαρμογή της, αναλόγως εξελίξεων στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αγγίζει δεκάδες άλλους τομείς όπως την πολεοδομία, την ανάπτυξη γης, την αρχιτεκτονική, την ενέργεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την αειφορία, την πολιτιστική παράδοση, τη θρησκεία, τις συγκοινωνίες, τις επικοινωνίες, την τεχνολογία, την εργασία και πολλούς άλλους τομείς.

Στο λεξικό του Υφυπουργείου Τουρισμού, «εκσυγχρονισμός» δεν πρέπει να σημαίνει αποκοπή από την ιστορία και ξεπούλημα γης και ύδατος με μοναδικό στόχο το άμεσο κέρδος, συμπληρώνεται.

Ο κ. Αχνιώτης λέει τέλος ότι το ΕΤΕΚ θα είναι πάντοτε στη διάθεση του Υφυπουργού Τουρισμού για να δώσει επιστημονικές, τεκμηριωμένες και ανεξάρτητες εισηγήσεις, μέσα από την αρμοδιότητά του ως ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, σεβόμενο πάντοτε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Κύπρου και των Κυπρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ