Ενημέρωση για το θανατηφόρο εργατικό στην ΑΗΚ ζητά η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και οι Συντεχνίες της ΑΗΚ ζήτησαν από τον Οργανισμό και την υπηρεσία να ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο ατύχημα, που είχε αποτέλεσμα εργαζόμενος της ΑΗΚ να χάσει τη ζωή του την ώρα της εργασίας του.

Ταυτόχρονα, καλεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να διερευνήσει τα ακριβή αίτια και να εξακριβώσει αν τηρούνται τα με βάση το Νόμο και τους Κανόνες Ασφαλείας μέτρα.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπάθεια της στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου της ΑΗΚ, προσθέτοντας ότι προκαλεί ανησυχία και θλίψη το ατύχημα.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ αναφέρει ακόμα ότι ανησυχητικό είναι και το σοβαρό ατύχημα που έγινε με σκυβαλοφόρο της GreenDot.

Προσθέτει ότι είναι πολλά τα ερωτήματα που αφορούν την καταλληλόλητα του σκυβαλοφόρου, αν τηρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας και ιδιαίτερα αν τηρεί τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ έθεσε μετά από ένα παρόμοιο θανατηφόρο ατύχημα στο Γέρι προς όλες τις αρμόδιες αρχές τα ερωτήματα και ανέμενε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα συμμόρφωσης όλων όσοι ασχολούνται με την περισυλλογή σκυβάλων, προσθέτει.

Ζητά επίσης ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ερευνών τους, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δόθηκαν ακριβείς απαντήσεις για το αν τηρούνται οι προδιαγραφές και τα μέτρα συμμόρφωσης σε αυτά.

Ταυτόχρονα, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον άτυχο εργαζόμενο και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς που εκπροσωπεί ότι θα σταθεί ανάχωμα στην πολιτική να θυσιάζονται τα μέτρα ασφάλειας και υγείας στον βωμό των κερδών και της μείωσης του κόστους.

Πηγή: ΚΥΠΕ