Κάλεσμα Οζγκιουργκιούν σε Ελληνοκύπριους: «Με λουλούδια να υποδεχθούμε μαζί τον Ερντογάν»

Με λουλούδια κάλεσε τους Ελληνοκύπριους να υποδεχθούν από κοινού τον Ταγίπ Ερντογάν, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, όταν θα έρθει την ερχόμενη Τρίτη, 10 Ιουλίου, ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζγκιουργκιούν σχολίαζε δηλώσεις του Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη στις οποίες εξέφρασε ανησυχία για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου. «Πρέπει να έρθουν να υποδεχθούν με λουλούδια τον Πρόεδρο της μητέρας πατρίδας και εγγυήτριας χώρας Τουρκίας που έφερε την ειρήνη και τη γαλήνη στην Κύπρο που είχε πνιγεί στο αίμα μετά το 1963. Προσκαλούμε τους Ε/κ να πάμε μαζί, από κοινού στο αεροδρόμιο. Ας πάρουν λουλούδια στα χέρια και να έρθουν να τον προϋπαντήσουμε», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του έγιναν στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ντογάν στα κατεχόμενα, Σεφά Καραχασάν που ζήτησε σχόλιο για τις δηλώσεις Μαυρογιάννη περί ανησυχίας για την επίσκεψη Ερντογάν την Τρίτη. Αυτά είναι ανοησίες, είπε ο πρόεδρος του ΚΕΕ, προσθέτοντας ότι «ο Μαυρογιάννης και η ε/κ ηγεσία πρέπει να πάρουν λουλούδια και να έρθουν στο Ερτζιάν. Εάν δεν ήταν η Τουρκία μας, ούτε οι Ε/κ θα ζούσαν σε ένα νησί με ειρήνη και γαλήνη. Εμείς οι Τ/κ είμαστε περήφανοι, ευτυχισμένοι. Ο Πρόεδρό μας Ερντογάν αγαπάει τον τ/κ λαό από καρδιάς. Εάν δεν υπήρχε η Τουρκία δεν θα υπήρχαμε ούτε εμείς».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ερντογάν πρέπει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν είπε ότι αυτά είναι προπαγάνδα λέγοντας ότι εάν έρθει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί, τότε ο Τούρκος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον κ. Αναστασιάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ