Μέτρα προστασίας του κοινού από τις υψηλές θερμοκρασίες

Μέτρα προστασίας του κοινού από τις υψηλές θερμοκρασίες, μετά από προειδοποίηση της Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι έπειτα από προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα καταγραφούν σήμερα και/ή τις επόμενες μέρες, ιδιαίτερα στο εσωτερικό, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας καλούν το κοινό και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα άνω των 65 ετών, οι εγκυμονούσες και τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, να αποφεύγουν τη συχνή και παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, καθώς και την άσκοπη διακίνηση και τη βαριά σωματική άσκηση.

Τους καλούν, επίσης, να προτιμούν ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά ηλίου, εάν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο, να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών και να καταναλώνουν ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς, να καταναλώνουν άφθονες ποσότητες νερού, να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή συστήματα κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα, να κάνουν πολλά και χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνιστούν, παράλληλα, αν υπάρχει νεογέννητο στο σπίτι, να είναι ντυμένο ελαφρά και προτρέπουν τους γονείς να ζητούν οδηγίες από τον παιδίατρο σχετικά με τη λήψη υγρών.

Συνιστούν, επίσης, στα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά, να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τυχόν ειδικά μέτρα που πρέπει να λάβουν.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τη χρονική περίοδο, για την οποία εκδόθηκε προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, και να παρακολουθούν τα ΜΜΕ για περαιτέρω ανακοινώσεις που πιθανόν να εκδοθούν από τα αρμόδια Τμήματα εάν παραστεί ανάγκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ