Μνεία Ερντογάν στον Αλλάχ στην μεγαλοπρεπή τελετή στο προεδρικό

Μνεία στον Αλλάχ έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του ομιλία μετά την ορκωμοσία του στο προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα όπου πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής τελετή στην παρουσία 22 Προέδρων κρατών και 28 Πρωθυπουργών και Προέδρων Κοινοβουλίων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ικέτευσε τον Αλλάχ να του δώσει δύναμη και είπε ότι ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι για την υπηρεσία του λαού. “Μετά από 4 χρόνια με τα ίδια συναισθήματα λέω πάλι Αμήν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια, εξολοθρεύσαμε όλες τις παγίδες. Δεν υπάρχουν όρια στα σύνορα της καρδιάς μας”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και αναφέρθηκε στην μάχη του Ματζικέρτ, στην άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς που οδήγησαν στο σήμερα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε με ειδική πομπή στο προεδρικό έπειτα από την ορκωμοσία του και εκεί έτυχε υποδοχής σε μια μεγαλοπρεπή τελετή με τον Οθωμανικό ύμνο και αποσπάσματα στρατού.

Πάντως τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου χάλασε η βροχή καθώς οι προσκεκλημένοι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ό,τι βρήκαν, σελοφάν, σακούλες, καρέκλες, για να προστατευτούν από τη βροχή.

Μεγάλος απών ο μεγάλος γιος του Τούρκου Προέδρου Αχμέτ Ερντογάν, ο οποίος δεν εμφανίζεται ποτέ στις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η καρέκλα του στην βουλή αφέθηκε άδεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ