Ν. Παπαδόπολους: Χίλιες φορές να δεχτούμε το πολιτικό κόστος προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταθέτες

Το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει τα πέντε νομοσχέδια και την κρατική εγγύηση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος στην έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, έχοντας επίγνωση ότι θα δεχτεί κριτική.

Τόνισε ωστόσο ότι χίλιες φορές θα αποδεχτεί το κόμμα το πολιτικό κόστος αν είναι να προστατεύσει τους καταθέτες.

Σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει ακούσει κάποιο σχέδιο Β αν καταψηφιστεί η συμφωνία για τις εγγυήσεις ή τα νομοσχέδια. Κάτι τέτοιο, είπε, θα οδηγήσει είτε σε κούρεμα καταθέσεων, είτε σε νέο μνημόνιο και σε άλλα τεράστια προβλήματα για την κυπριακή οικονομία.

Είπε ακόμα ότι αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια από αυτή την Κυβέρνηση ήταν μια πολιτική απάτη για ένα δήθεν success story και τελικά είχε τη σημερινή κατάληξη.  Αναφέρθηκε σε ευθύνες για την εξαπάτηση του λαού με πολιτικό και οικονομικό κόστος. Αυτό, όπως είπε, οδήγησε στη μη αντιμετώπιση έγκαιρα των ΜΕΔ και απέτρεψε την υιοθέτηση του Φορέα έγκαιρα για να σωθεί ο Συνεργατισμός, το κούρεμα δανείων, η βελτίωση του πλαισίου αφερεγγυότητας. Αντί να μας ακούσουν, μας χλεύαζαν και σήμερα, είπε και σήμερα την πληρώνει με €5,3 δις ο φορολογούμενος. Αυτά, είπε, κόστισαν η αλαζονεία και η εξαπάτηση.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ επιμένει στις πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν, όμως αυτοί που θα τιμωρηθούν με την καταψήφιση θα είναι οι καταθέτες και οι πολίτες. Επιλέγουμε, είπε, την προστασία του λαού, σε σχέση με την τιμωρία της Κυβέρνησης, «στηρίζουμε την οικονομία, δεν στηρίζουμε την Κυβέρνηση».

Είπε επίσης ότι έγιναν δεκτές οι βελτιώσεις  των νομοσχεδίων του ΔΗΚΟ και έγινε συμβιβασμός για να διωχθούν εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν και δεν θέλουν, σε αντίθεση με αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμα ότι με την ψήφιση μπαίνει σε υλοποίηση το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που αφορά τα στεγαστικά δάνεια, ο φορέας και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, έχει πάρει απόφαση και το ΕΣΤΙΑ και ο Φορέας έχουν ήδη διασυνδεθεί με τον προϋπολογισμό του 2019.

Πηγή:ΚΥΠΕ