Ν. Παπαδόπουλος: Ζήτησε να παραιτηθούν οι Χ. Γεωργιάδης και Χ. Γιωρκάτζη

Για τον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων της έκτακτης συνεδρίας της Ολομέλειας αλλά και για τις πολιτικές ευθύνες γύρω από το θέμα του Συνεργατισμού, μίλησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην εκπομπή του Active «Πρωινή Συχνότητα».

Αρχικά για την υπερψήφιση των νομοσχέδιων από το ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά με την υπεύθυνη στάση μας διαφυλάττουμε και τους καταθέτες αλλά και την κυπριακή οικονομία σε σχέση με την ανευθυνότητα που έδειξαν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπήρχε σχέδιο Β’».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ μίλησε για τις πολιτικές ευθύνες λέγοντας «Αναμένουμε να αναληφθούν πολιτικές ευθύνες γιατί αυτό που έγινε ήταν πολιτική απάτη. Αν δεν αναληφθούν πρέπει ο κόσμος να τους καταδικάσει». Στη συνέχεια κατέδειξε τους Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αλλά και όλους τους υπεύθυνους του Συνεργατισμού για την κατάληξη της ΣΚΤ, ζητώντας μάλιστα να παραιτηθούν. «Όλοι έχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν αλλιώς θα πρέπει να τους καταδικάσουν οι πολίτες», είπε και πρόσθεσε ότι «Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να παύσουμε τον οποιονδήποτε. Όπως εμείς θα κριθούμε για τη χθεσινή απόφαση που ήμασταν αναγκασμένοι να λάβουμε έτσι θα κριθεί και η εκτελεστική εξουσία για τις αποφάσεις που θα λάβει».

«Αναμένουν το πόρισμα, αν και εμείς θεωρούμε ότι οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, οπότε δεχόμαστε αυτό το επιχείρημα και αναμένουμε από την πλευρά τους να κινηθούν αναλόγως του πορίσματος. Η επιτροπή δεν πρέπει να εξετάσει μόνο τις ποινικές ευθύνες αλλά και τις πολιτικές ευθύνες».